چراغ

بیژن شهرامی

چراغ

بیژن شهرامی

آن که شب های مرا مهتاب داد
روز اول گفت بابا آب داد

بایگانی

استفاده انسانی از اف16

شنبه, ۴ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۲:۱۸ ب.ظ

کمک جنگنده اف-۱۶ برای نجات جان بیمار در حال مرگ!/طی ۴۵۰ کیلومتر در ۲۵ دقیقه حیاتی

دانش > پزشکی - یکی از بیمارستان‌های نروژ برای نجات جان یک بیمار در حال مرگ از نیروی هوایی این کشور و جنگنده‌های اف-۱۶ آن کمک گرفت تا مسیری ۴۵۰ کیلومتری برای رساندن یک دستگاه حیاتی به جای ۱۰ ساعت در ۲۵ دقیقه طی شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،این بیمار به دستگاه حیاتی ECMO یا اکمو برای زنده باقی ماندن نیاز داشت که در بیمارستان شهر کوچک بودو در مرکز نروژ موجود نبود. ECMO یک دستگاه پیشرفته است که برای بیمارانی که مشکل قلب و ریه را دارند مانند یک پل نجات عمل می‌کند و به عنوان جانشین موقت سیستم گردش خون و تنفس،وظیفه اکسیژن رسانی و پالایش خون را بر عهده می‌گیرد. از این دستگاه می‌توان حتی برای بیمارانی که نیازمند پیوند قلب و ریه هستند و هنوز قلبی برای آنها پیدا نشده است،تا زمان پیوند استفاده کرد.
در واقع اکمو زمانی برای بیمارانی استفاده می‌شود که تمامی اقدامات درمانی ممکن صورت گرفته ولی باز هم امکان حداقل 80% مرگ برای او متصوراست. استفاده از اکمو به 2 نوع کلی "وریدی- شریانی"(V-A) (درمواردیکه قلب بیمار آسیب دیده باشد)و "وریدی-وریدی " (V-V) ( در مواردی که مشکل ریوی وجود داشته ولی قلب عملکرد نرمال دارد) صورت می‌گیرد.


 
مسئولان بیمارستان به همین خاطر برای رساندن این دستگاه حیاتی از نزدیک‌ترین شهر از نیروی هوایی درخواست کمک کردند.
رساندن این دستگاه به صورت زمینی به حداقل ۱۰ ساعت زمان نیاز داشت. یک فروند جنگنده اف-۱۶ اما این دستگاه را از شهری در ۴۵۰ کیلومتری بودو به این بیمارستان رساند و جان این بیمار نجات پیدا کرد.



اف-۱۶ برای رساندن این دستگاه نیاز به اضافه کردن یک بخش اضافی داشت تا بتواند آن را حمل کند. به گفته مقام‌های ارتش نروژ به صورت معمول این فاصله ۴۵۰ کیلومتری را جنگنده‌های این کشور در ۳۵ دققه طی می‌کنند اما به خاطر شرایط اضطراری خلبان با سرعت بیشتر و در ۲۵ دقیقه محموله را به مقصد رسانده است. مقام‌های بیمارستان شهر بودو می‌گویند ۴۵ دقیقه پس از آنکه برای کمک تماس گرفتند پمپ قلبی-ریوی به بیمار متصل شده بود و جان بیمار نجات پیدا کرد. 

  • ع ش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی